Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

Prestacions i Serveis

Imatge de complement Ampliar imatge
Programa d'assessorament i suport psicològic

El servei de psicooncologia de l'associació fènix tracta de donar suport emocional i tècniques d'afrontament per a aquelles persones que han passat o estan passat un procés de la malaltia oncológica, tanmateix atèn a familiars que també poden necessitar d'aquest servei.

Un dels objectius de l’associació Fènix, és la prestació de suport psicològic als pacients oncològics i les seves famílies per tal de donar resposta a les demandes d’ajuda, assessorament i orientació en el procés de la malaltia i fases posteriors.

Per aquest motiu, a través de convenis amb institucions, com la Fundació Althaia i Centre Sanitari del Solsonès i amb l’ajuda dels fons recaptats en els diversos actes que Fènix organitza durant l’any, s’ha iniciat un servei de psicooncologia amb atenció periòdica.

Es tracta, doncs, d'un servei d'atenció psicològica integral (aspectes emocionals, mèdics i socials) enfocat a la millora de la qualitat de vida dels afectats per una malaltia oncològica i els seus familiars.

El programa pretén cobrir diverses fases del procés amb atenció personalitzada o bé en grup, en funció de les necessitats:

 • Fase de diagnòstic: Detectar les necessitats emocionals, psicològiques i socials per poder-los orientar, facilitant la percepció del control sobre la malaltia.
   
 • Fase de tractament: Potenciar estratègies per fer front a les alteracions causades pels diferents tractaments (quimioteràpia, radio...) que ajudin al pacient i la seva família.
   
 • Fase lliure de malaltia: Facilitar l’expressió de les preocupacions i de la por, establint empatia i una bona comunicació per tal d’incentivar la realització de plans de futur i activitats.
   
 • Fase de recidiva: Caracteritzada per un estat de xoc més intens que en la fase de diagnòstic on són freqüents els estats d’ansietat i depressió. Aquí la intervenció es basa en l’adaptació al nou estat patològic.
   

Les persones interessades a rebre assessorament i suport psicològic podeu posar-vos en contacte amb:

 

Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com