Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
19/10/2014

La novena edició de la carrera amb motiu del càncer de mama busca recaptar fons per curar de la malaltia i sensibilitzar la societat

Imatge de complement
03/10/2014

En el marc de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2014, la FECEC vol demostrar que cada vegada som més les persones que actuem contra el càncer, menjant sa i movent-nos per prevenir la malaltia.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/09/2014

Una nova teràpia contra el càncer de mama allarga gairebé 16 mesos la vida a les dones que en pateixen un de molt agressiu, el HER2 positiu amb metàstasi. Així ho recull l'estudi Cleopatra, presentat al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO)

Imatge de complement
21/08/2014

Professionals del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han millorat la recuperació dels pacients operats de càncer de còlon i recte amb la reducció del temps de dejuni abans i després de la intervenció i permetent-los moure's més ràpidament.

Imatge de complement Ampliar imatge
18/08/2014

Una investigació liderada pel VHIO, l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron, ha descobert una pràctica terapèutica que pot resultar efectiva per desenvolupar nous fàrmacs contra el glioma, el tumor cerebral més freqüent. En concret, l'estudi demostra que la inhibició de la proteïna Myc, responsable de la proliferació de diferents tumors, pot resultar efectiva per eliminar aquest tipus de càncer. 

Imatge de complement Ampliar imatge
05/07/2014

El científic català Joan Massagué, una de les primeres autoritats mundials en la investigació del càncer, creu que d'aquí cinc anys serà possible detectar molts tipus de tumors amb només una anàlisi de sang, una revolució, diu, en la detecció precoç d'una malaltia que va camí de normalitzar-se. 

Imatge de complement
04/07/2014

Científics catalans de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques IDIBAPS han participat en una investigació que ha obert una via de tractament per a un dels càncers de fetge de més mal pronòstic. Aquest equip ha descobert una mutació genètica causant d'aquest tumor i de la seva progressió. L'estudi surt publicat a la revista científica "Nature".

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2014

Un equip de Sant Joan de Déu ha aconseguit extirpar un tumor cancerós inoperable a un nen de cinc anys gràcies a una maqueta en 3D. Els responsables de l'operació han subratllat la importància de l'ús de les noves tecnologies per abordar amb possibilitats d'èxit una intervenció que fins ara era inviable.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/06/2014

Nova i important descoberta en el camp de la recerca farmacèutica per a pacients amb càncer de pròstata metastàtic. 

Els investigadors han descobert el paper clau del colesterol. Ampliar imatge
26/05/2014

Un estudi del Departament de Biologia Cel·lular de la Universitat de Barcelona (UB) i del Centre d'Investigació Biomèdica CELLEX conclou que el colesterol "dolent" ajuda a propagar el càncer i causar metàstasi.

Imatge de complement Ampliar imatge
20/05/2014

Un equip d'investigadors de l'Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels ha desenvolupat un petit dispositiu que pot detectar el càncer de forma molt precoç.

L'adjunt a la direcció de coneixement i recerca de l'ICO-IDIBELL i expert en càncer de pròstata, Josep Ramon Germà, durant la roda de premsa.(Foto: ACN) Ampliar imatge
13/05/2014

Descobreixen dos gens responsables del càncer de pròstata més agressiu. La troballa és de l'investigador de l'Institut Català d'Oncologia Álvaro Aytes, amb la col·laboració de la Universitat de Colúmbia.

Imatge de complement Ampliar imatge
04/05/2014

Un estudi fet per investigadors catalans sobre el càncer de mama serà portada de la revista "Nature Materials". Han aconseguit desxifrar el mecanisme pel qual es produeix un enduriment dels teixits a causa de la força que hi fan les cèl·lules canceroses.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/04/2014

Els hospitals catalans poden des d'aquest dilluns incloure l'eribulina en els seus protocols

Imatge de complement Ampliar imatge
27/02/2014

El català Joan Massagué, del centre Mèdic Sloan Kettering de Nova York, hauria descobert el mecanisme que faria que les cèl·lules canceroses s'extenguessin a altres organs. És el que es coneix com a metàstasi.

53 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | >
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com