Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
24/02/2018

El diumenge 16 de desembre, la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica al càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/06/2017

Investigadors espanyols han identificat la implicació de la via de senyalització IRE1-XBP1 en la progressió tumoral produïda per l’acumulació de la proteïna lisil Oxidasa Like-2 (LOXL2) en les cèl·lules tumorals. Aquest descobriment obre noves perspectives en el desenvolupament de teràpies enfront de la metàstasi, responsable de la majoria de morts per càncer.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
31/03/2017

El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

Imatge de complement Ampliar imatge
16/03/2017

Nova estratègia contra el càncer creada per investigadors de centres catalans amb enginyeria genètica

Imatge de complement Ampliar imatge
04/02/2017

A Espanya el càncer de pulmó es troba en el tercer lloc de tumors més freqüents, per darrere del colorectal (41.441) i pròstata (33.370). Es produeixen 21.000 morts anuals que afecten en un 80% a homes i en un 20% a dones. Malgrat que segueix sent un dels més mortals, un recent informe del Grup Espanyol de Càncer de Pulmó sosté que la supervivència d’aquesta malaltia s’ha incrementat a Espanya en un 23,5% durant l’última dècada.

Imatge de complement
17/05/2016

La setmana del 24 al 31 de maig, és la setmana sense fum, en la que es realitzaran diferents activitats  amb la implicació de Xarxes Catalanes d’Atenció Primària Sense Fum, Hospitals sense Fum i Universitats Saludables; el Consell de Col·legis de Farmacèutics, la Societat Catalana de Salut Laboral, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions.

Imatge de complement
16/05/2016

El 23 de maig se celebra el Dia Mundial del Melanoma amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància de la prevenció, d’un diagnòstic i d’un tractament precoç.

Imatge de complement Ampliar imatge
15/03/2016

Un equip d’investigadors de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)-Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i del Centre de Recerca Matemàtica (CRM) ha descrit, per primera vegada, un nou mecanisme que connecta el metabolisme i la generació de cèl·lules mare tumorals. 

Imatge de complement
12/02/2016

La combinació específica dels fàrmacs dasatinib i demcizumab redueix els tumors de pulmó mitjans per KRAS, els més agressius i amb menys supervivència.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
16/12/2015

Un equip espanyol ha descobert un circuit de regulació basat en microARN que és essencial per mantenir l’estat diferenciat de la cèl·lula tiroïdal en el càncer de tiroide. La troballa permetria dissenyar estratègies per reconduir la captació de iode en tumors resistents a la teràpia.

Imatge de complement Ampliar imatge
30/10/2015

Entendre per què un tumor genera metàstasi en uns òrgans i no en altres és una de les majors aspiracions de l’oncologia, i també una de les més antigues. Fa 126 anys el metge britànic Stephen Paget va formular la seva teoria de llavor i substrat, que defensa que la metàstasi necessita cèl·lules tumorals -semillas- que es dispersen, però a més un ambient acollidor -un substrat fèrtil- en l’òrgan de destí. No obstant això, des de llavors “el progrés per descodificar els mecanismes que dirigeixen la metàstasi a òrgans específics ha estat insuficient”, escriuen a Nature els autors del treball.

Imatge de complement Ampliar imatge
10/06/2015

La immunoteràpia ha passat a ser una de les estratègies més prometedores en el tractament per al càncer. No en va, la revista Science la va escollir la fita científica més important de 2013.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/05/2015

El 40% dels tumors de còlon i recte es defineixen perquè no tenen mutacions del gen RAS i són aquests precisament els que podrien beneficiar-se d’una forma de tractament que ha passat la primera prova d’eficàcia gràcies a l’assaig dirigit per la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia.

Imatge de complement
19/04/2015

L’estudi, dirigit per l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ha comptat amb la participació de més d’un miler de pacients de tot el món.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/01/2015

Per al 2015, nous medicaments podrien perllongar per anys, en lloc de mesos, la vida de pacients de càncer gràcies al fet que estan emergint nous fàrmacs immuno-oncològics que seran usats en combinació d’uns amb els altres.

53 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | >
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com