Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
12/01/2015

Hi ha tumors de mama amb punts febles que els fan vulnerables a tractaments personalitzats (hormonals, per exemple). Però n’hi ha d’altres, els anomenats triple negatius (al voltant del 20% dels casos), que, a més de ser especialment agressius, no tenen marcadors específics per poder dirigir una teràpia i, per això, tenen menys abordatges farmacològics i pitjor pronòstic.

Imatge de complement Ampliar imatge
07/01/2015

L’envelliment i el càncer són dos dels processos orgànics que més interessen als científics i, per alguna raó, les balenes boreals o de Groenlàndia semblen gairebé immunes als dos: són extraordinàriament resistents al desenvolupament de tumors malignes i arriben a viure més de 200 anys.

Imatge de complement Ampliar imatge
02/01/2015

Un estudi publicat a la revista "Science" defensa que només un terç dels càncers són atribuïbles a factors ambientals o genètics, i la resta es deuen a mutacions aleatòries en els gens

 

Imatge de complement Ampliar imatge
02/12/2014

La companyia biotecnològica Medcom Tech va anunciar ahir el desenvolupament d’una tècnica per tractar tumors malignes mitjançant nanopartícules de silici que permeten identificar i destruir selectivament les cèl·lules cancerígenes sense lesionar les cèl·lules sanes.

Imatge de complement
01/12/2014

Un assaig dut a terme en hospitals de diversos països, entre ells l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ha aconseguit reduir la mida dels tumors metastàsics de bufeta utilitzant un tractament d’immunoteràpia.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
25/11/2014

Els nutricionistes poden ajudar al fet que els pacients de càncer es recuperin dels efectes nocius de la medicació i fins i tot que no hagin de prendre tants fàrmacs, però no hi ha cap dieta que curi el càncer.

Imatge de complement Ampliar imatge
17/11/2014

Investigadors de la UB en col·laboració amb oncòlegs de l’Hospital Clínic de Barcelona han analitzat les cèl·lules veïnes més abundants en el càncer de pulmó, anomenades fibroblasts, i hi han identificat alteracions específiques per a cada subtipus tumoral d’aquesta malaltia. Aquests resultats, publicats a la revista científica Molecular Cancer Research, de l’Associació Americana per a la Recerca del Càncer, podrien facilitar el desenvolupament de teràpies personalitzades per als tipus més freqüents del càncer de pulmó.

Imatge de complement Ampliar imatge
14/11/2014

Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i de l’Hospital de Bellvitge han participat en un estudi internacional que descriu el mecanisme mitjançant el qual les cèl·lules de càncer de mama transformen cèl·lules sanes en tumorals.

Imatge de complement
10/11/2014

La pell no és només l’òrgan més gran del nostre cos. També és el més exposat a les agressions. Per això la descripció de com es produeix el procés de neteja de la nostra coberta protectora per evitar que el dany dels raigs del sol, per exemple, sigui una font generalitzada de càncer és un pas per entendre el procés de la oncogènesi i, arribat el cas, combatre-la.

Imatge de complement Ampliar imatge
05/11/2014

Un nou test de detecció del càncer de pròstata, que ja està disponible a Espanya, aporta informació addicional a la dels mètodes tradicionals per descobrir aquesta patologia i reduir el nombre de biòpsies fetes als pacients. En concret, es calcula una disminució de prop de 3.600 biòpsies l’any.

Imatge de complement Ampliar imatge
03/11/2014

L’Hospital Clínic de Barcelona compta des de fa un mes amb el primer robot d’Espanya que permetrà realitzar “en un futur pròxim” operacions gastrointestinals en un sol orifici, la qual cosa agilitarà la recuperació dels pacients amb càncer i augmentarà l’eficàcia de les intervencions.

Imatge de complement
30/10/2014

Una recerca liderada pel Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha assenyalat un nou mètode pràctic i no invasiu per al monitoratge del tractament en pacients amb càncer colorectal (CRC). 

Imatge de complement
28/10/2014

Un projecte de recerca centrat en l’estudi d’una nova diana del càncer de mama agressiu ha merescut la beca que la Fundació Fero destina a impulsar a joves científics del camp oncològic. El projecte està encapçalat per Arkaitz Carracedo, cap de Grup del Programa d’Oncologia Molecular del CIC bioGUNE, al Parc Tecnològic de Biscaia.

Imatge de complement
26/10/2014

Un nou mètode computacional permet analitzar, en poques hores, els canvis genètics en pacients de càncer. Detecta de manera senzilla, ràpida i precisa alteracions genètiques responsables de l'aparició i la progressió dels tumors.

Imatge de complement Ampliar imatge
23/10/2014

L'associació l'Olivera, d'ajuda mútua i lluita contra el càncer de mama, de Manresa, organitza durant tres dissabtes dels mesos de novembre a gener, tallers de cuina anticàncer.

53 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | >
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com