Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

21/08/2014
Els operats de càncer de còlon i recte es recuperen més ràpidament amb menys dejuni i més moviment

Professionals del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han millorat la recuperació dels pacients operats de càncer de còlon i recte amb la reducció del temps de dejuni abans i després de la intervenció i permetent-los moure's més ràpidament.

Imatge de complement

En un comunicat, l'hospital informa que el protocol Enhanced Recovery After Surgey (Eras) s'ha aplicat en el darrer any i mig, i els 75 pacients operats han tornat a casa tres dies i mig abans del temps habitual. A més, només un 4% dels intervinguts ha hagut de reingressar, quan abans la xifra rondava el 12%. Davant d'aquests resultats, l'Hospital Germans Trias i Pujol preveu ampliar l'ús d'aquest protocol, que es va començar a posar en pràctica a Dinamarca als anys 90.

L'Eras afecta tant la preparació per a la intervenció com l'operació, perquè evita el dejuni, la purga prèvia en les persones amb càncer de còlon, prendre ansiolítics abans de portar els pacients al quiròfan, la col·locació d'una sonda nasogàstrica a la sala d'operacions i també permet als pacients ingerir una dieta líquida sis hores després de la intervenció i caminar per fomentar el correcte funcionament del seu cos en poc temps.

Enllaç:  Font: www.324.cat 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com