Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

15/11/2013
Detecten quatre noves proteïnes implicades en el càncer de mama

Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona (VHIR) han identificat quatre noves proteïnes implicades en el desenvolupament del càncer de mama, el que podria obrir la porta al desenvolupament de noves teràpies contra aquests tumors.

Imatge de complement Ampliar imatge

En la seva troballa, que publica en el seu últim número la revista 'Plos One', el grup d'Oncologia i Patologia Molecular del VHIR ha descobert així el "paper destacat" d'un microRNA, batejada com miR-125b.

Els microRNA són capaços de regular l'expressió de centenars de gens - més de la meitat del material genètic humà es regula mitjançant aquest procés -, pel que el seu estudi és clau per entendre el desenvolupament de tumors.

El VHIR treballa des de fa anys en l'estudi d'aquests microRNA, que s'expressen de manera diferent en funció de si són teixit normal i tumoral, i els científics consideren que tan sols amb el patró d'expressió d'aquestes molècules es pot predir l'existència d' un tumor.

El grup del centre que dirigeix ​​Matilde Lleonart ha identificat fins a 35 microRNA diferents en càncer de mama, unes cadenes de material genètic d'entre les quals el miR-125b és el més diferenciat, i en què destaquen especialment quatre gens: ck2alfa, enpep, ccnk i megf9.

La investigació, que ha comptat amb finançament de la Fundació BBVA, preveu que les quatre proteïnes identificades obrin la porta a un estudi de noves vies terapèutiques sobre les mateixes, ja que fins a la data, i encara que hi ha més d'un centenar de dianes terapèutiques investigant, només s'ha demostrat l'efectivitat de dues d'elles - medicaments que inhibeixen la sobreexpressió dels receptors Her2 i dels receptors hormonals

Enllaç:  Europapress.es 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com