Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

02/06/2014
Un nou medicament aconsegueix reduir un 81% la progressió del càncer de pròstata quan ja ha provocat metàstasi

Nova i important descoberta en el camp de la recerca farmacèutica per a pacients amb càncer de pròstata metastàtic. 

Imatge de complement Ampliar imatge

Un nou fàrmac, en el desenvolupament del qual ha participat l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, disminueix un 81% el risc de progressió de la malaltia i permet endarrerir l'inici de la quimioteràpia fins a més de dos anys.

El fàrmac "enzalutamide" s'ha provat amb 1.700 pacients i els estudis demostren que, amb quatre píldores al dia, el nou tractament pot allargar tres anys la supervivència dels malalts. Un altre avantatge del tractament és que provoca pocs efectes secundaris, llevat de fatiga i hipertensió.

L"enzalutamide" són pastilles de la família dels antiandrògens, però molt més potents, i en un any s'han d'aprovar per l'us generalitzat abans de la quimioteràpia. El nou medicament s'ha presentat aquest dies al Congrés de la Societat Americana d'Oncologia que se celebra a Chicago.

El càncer de pròstata és el que té més incidència entre els homes i cada any se'n diagnostiquen 25.000 casos a l'estat espanyol. D'aquests, un 30% recauen perquè es fan resistents als tractaments convencionals amb hormones i fan metàstasi. En aquests casos, anomenats "resistents a la castració", el temps de supervivència és de 12 mesos però actualment, gràcies al desenvolupament de nous fàrmacs més efectius, es troba en 3 i 4 anys.

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha participat en el desenvolupament del fàrmac.

 

Enllaç:  Font: www.342.cat 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com