Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

18/08/2014
Una investigació liderada per la Vall d'Hebron troba un tractament contra el tumor cerebral més freqüent

Una investigació liderada pel VHIO, l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron, ha descobert una pràctica terapèutica que pot resultar efectiva per desenvolupar nous fàrmacs contra el glioma, el tumor cerebral més freqüent. En concret, l'estudi demostra que la inhibició de la proteïna Myc, responsable de la proliferació de diferents tumors, pot resultar efectiva per eliminar aquest tipus de càncer. 

Imatge de complement Ampliar imatge

L'estudi, que s'ha portat a terme experimentant amb ratolins, conclou que bloquejar aquesta proteïna és útil no només per eliminar el tumor sinó també a l'hora d'impedir que es torni a desenvolupar, perquè actua sobre les cèl·lules progenitores responsables que es desenvolupi el càncer. Les investigacions també han revelat que aquest tractament no té efectes secundaris ni resistències.

La proteïna Myc té un paper clau en la proliferació i diferenciació cel·lular, i quan es descontrola és quan s'origina la proliferació descontrolada de cèl·lules que dóna lloc al càncer. Segons el grup d'investigació, les cèl·lules canceroses tractades amb aquest inhibidor -anomenat Omomyc- es tornaven boges, no es podien reproduir efectivament i acabaven morint.

Les proves no només són efectives en ratolins, perquè els investigadors compten amb una eina que permet transferir cèl·lules canceroses humanes a ratolins. La directora de l'estudi, la doctora Laura Soucek, assegura que ara només cal seguir treballant en el tractament per aconseguir "la seva administració farmacològica".

La doctora Soucek ja va liderar un altre estudi l'any passat amb l'Omomyc. En aquella ocasió es tractava d'eliminar tumors pulmonars en ratolins.

Enllaç:  Font: www.324.cat 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com