Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

31/03/2017
31 de març, dia mundial del càncer de còlon i recte

El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

Imatge de complement Ampliar imatge

L'Assoaciació FÈNIX, juntament amb la La Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer (FECEC) i les entitats que hi pertanyen, s'adhereixen al Dia Mundial. En aquest sentit i per tal d'oferir informació precisa orientada a augmentar el grau de conscienciació en la societat sobre aquesta malaltia, la FECEC difon, al llarg de l'any, les recomanacions que estableix el Codi Europeu Contra el Càncer per prevenir aquesta malaltia on es poden trobar els 12 consells per adoptar un estil de vida més saludable per prevenir el càncer.

Cal recordar que el càncer de còlon és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys, el segon més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s’estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort i a Catalunya moren, aproximadament, 2.100 persones.

Les persones amb més risc de contraure aquesta malaltia són les majors de 50 anys, persones amb adenomes o malalties intestinals cròniques, que tinguin antecedents familiars o bé factors associats a l’estil de vida, com un tipus de dieta amb molts greixos, sedentarisme, tabaquisme, obesitat, etc.

També cal esmentar el programa de detecció precoç del càncer colorectal que fa tot un seguit de recomanacions a seguir per prevenir l’aparició de la malaltia així com dels símptomes que cal consultar amb el metges, en cas que es produeixin.

El Programa s’adreça a homes i dones de 50 a 69 anys, període d’edat en què la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. A finals de 2017, el Programa estima que haurà arribat a un total de 400.000 homes i dones de 50 a 69 anys.

FECEC i Associació Fènix

Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com