Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

20/05/2014
Un nou dispositiu detecta el càncer amb una sola gota de sang

Un equip d'investigadors de l'Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels ha desenvolupat un petit dispositiu que pot detectar el càncer de forma molt precoç.

Imatge de complement Ampliar imatge

Una sola gota de sang injectada en aquest xip ultrasensible és capaç d'identificar proteïnes del càncer en densitats molt baixes. Les nanopartícules d'or implantades a la superfície del xip atrauen les proteïnes, i uns sensors les analitzen. Aquest dispositiu permetrà, per tant, detectar els primers símptomes de la malaltia amb gran fiabilitat i a baix cost.

El coordinador del projecte, el professor Romain Quidant, ha destacat que "la descoberta més fascinant és que som capaços de localitzar concentracions extremadament baixes d'aquesta proteïna en qüestió de minuts, cosa que fa d'aquest dispositiu una eina d'última generació, un instrument ultrasensible i poderós que millorarà la detecció precoç així com el seguiment del tractament de càncer".

El treball s'inclou en el projecte Spedoc (de detecció precoç de cèl·lules cancerígenes basada en plasmons de superfície), finançat per la Fundació Cellex de Barcelona i la Comissió Europea.

Enllaç:  Font: www.342.cat 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com