Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

13/05/2014
Descobreixen dos gens responsables del càncer de pròstata més agressiu

Descobreixen dos gens responsables del càncer de pròstata més agressiu. La troballa és de l'investigador de l'Institut Català d'Oncologia Álvaro Aytes, amb la col·laboració de la Universitat de Colúmbia.

L'adjunt a la direcció de coneixement i recerca de l'ICO-IDIBELL i expert en càncer de pròstata, Josep Ramon Germà, durant la roda de premsa.(Foto: ACN) Ampliar imatge

El de pròstata és el tumor més freqüent entre els homes. A Catalunya se'n diagnostiquen uns 5.000 casos cada any, dels quals entre un 30 i un 40 per cent són molt agressius.

La troballa és important perquè en l'inici del diagnòstic del càncer de pròstata els oncòlegs, en la majoria dels casos, no tenen indicadors que apuntin si el tumor evolucionarà de manera ràpida i mortal o bé no progressarà de manera preocupant. Per això, haver identificat aquests dos gens obre la porta a un millor diagnòstic.

Josep Ramon Germà, cap d'Oncologia Mèdica de l'ICO, afirma que "l'estudi permet un diagnòstic més precís, i també en el futur permetrà un tractament per desactivar aquests dos gens."

La Comissió Europea, a través de les accions Marie Curie del 7è Programa Marc, ha estat la font de finançament d'Àlvaro Aytes per al desenvolupament del projecte, en col·laboració entre els grups de Biologia de Sistemes i Quimioresistència de l'ICO-IDIBELL i la Universitat de Colúmbia, a Nova York. 

Enllaç:  Font: www.342.cat 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com