Saltar a continguts

Associació Fènix

Navegació

Menú principal

RSSNotícies sobre el càncer

24/01/2014
Una eina prediu el procés tumoral

Un grup d'investigadors han desenvolupat una eina per predir en quina direcció és més probable que creixi el tumor i com respondrà a la quimioteràpia. 

Imatge de complement Ampliar imatge

Un grup d'investigadors de l'Institut del Càncer Dana-Farber i de la Universitat de Harvard (Boston) ha desenvolupat una eina amb la qual es pot predir en quina direcció és més probable que creixi el tumor i com respondrà a la quimioteràpia .

Kornelia Polyak, del Dana-Farber i autora del treball, explica com després d'analitzar un gran nombre de cèl·lules de càncer de mama van poder determinar un model computacional amb el qual pronosticar els canvis en el càncer durant el tractament.

Per a això, els científics van recórrer a una sèrie de característiques claus de les cèl·lules tumorals: nombre de còpies dels cromosomes, presència o absència de marcadors de certes proteïnes, i capacitat proliferativa. Tota aquesta informació s'integra amb dades sobre la localització concreta de les cèl·lules dins del tumor. Combinats dos aspectes, els investigadors han dissenyat l'eina, la descripció es publica avui a Cell Reports. La peculiaritat d'aquesta estratègia, segons comenten els autors, és la inclusió de característiques genètiques amb altres de les cèl·lules tumorals.

Sobre la base d'aquesta informació, "podríem determinar quines cèl·lules del tumor són més susceptibles de ser eliminades o frenades mitjançant el tractament, i com això modificarà al procés tumoral de forma global. Així , podrem dissenyar tractaments més específics".

Enllaç:  Diariomedico.com 
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona
© Associació Fènix - d’ajuda i suport contra el càncer - 25280 - Solsona - entitat declarada d'utilitat pública - fenixsolsones@gmail.com